TARİHÇEMİZ

Hacı Celal Akın
Okulumuza adı verilen Hacı Celal Akın 1925 yılında Erzurum'un Pasinler ilçesinde doğdu.
Kendisi ticaretle uğraştı. Ticaret hayatında dürüstlük ve çalışkanlığı ile tanınıp ,çevresine örnek oldu.
Erzurum Ayazpaşa caddesinde Akın Mağazasında manifatura ve tuhafiye ticareti ile uğraşırken çocukları ile birlikte Akınlar Kollektif Şirketini kurmuş ve ömrünün sonuna kadar bu şirketi yönetmiştir .
Evli ve altı çocuk sahibi Hacı Celal Akın genç denecek yaşta, 19 Haziran 1977 tarihinde Erzurum'da vefat etmiştir.

Okulumuz onun anısına eşi ve evlatları tarafından 1979 yılında yaptırılmaya başlanmıştır.Milli Eğitim Müdürlüğünce , Milli Savunma Bakanlığından arsası temin edilen okulun temeli 1 Haziran 1979 da ,o günün Erzurum Valisi A.Zihni Akın ve Celal Akın'ın en büyük oğlu Yüksek Orman Mühendisi Nusret Cengiz Akın tarafından törenle atılmıştır.

Aynı yıl iki katı bitirilen okulu, 1980-1981 öğretim yılına yetiştirmek için ,çalışmalar aralıksız sürdürülmüştür.İlkokulların öğretime başladığı 15 Eylül 1980 yılına yetiştirilen okul , Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanmıştır. 1980-1981 öğretim yılına 280 öğrenci ,1 okul ve 18 öğretmenle başlamıştır.